Höst på Maria Gård
Alla årstider har sin charm, men många Maria Gårdsbor kommer nog att säga att hösten är extra speciell. Kanske för att Mariastaden, där Maria Gård ligger, är som vackrast just när löven skiftar från grönt till gult till orange till rött? Mariastaden är belägen fem kilometer nordost om Helsingborgs centrum. Området har goda pendlingsmöjligheter och flera skolor och förskolor. Här finns dessutom en handelsträdgård, ett utegym och en multiarena – perfekt för dig som lever ett aktivt liv.

Mysiga promenadstråk och utflyktsmål
Maria Park utgör hjärtat i Mariastaden – med stora gräsmattor, alléer och charmiga tegelhus från 1920-talet. Ett annat tips för promenader, löpning och utflykter är Pålsjö skog. Här finns barnvagnsvänliga stråk och mycket spännande att se och upptäcka, till exempel Pålsjö slott, med anor från medeltiden.

Höstiga luncher på det lokala caféet
Efter en dag utomhus passar det perfekt att värma sig med en god kopp kaffe eller njuta av en vällagad lunch i Linneaträdgården. I caféet och restaurangen serveras husmanskost med en kreativ twist ihop med en generös salladsbuffé och hembakt bröd. Här kan du dessutom handla inredning och växter.

Sylta och safta med frukt från gården
På Maria Gårds allmänna ytor finns vinbärsbuskar, smultron och träd med äpplen, plommon och päron – till för alla som bor här. Varför inte koka plommonmarmelad, göra en frisk juice på syrliga päron, torka äppelringar eller pressa egen äppelmust? Både barn och vuxna är välkomna att plocka.

Kaneldoftande kaka på egna äpplen
Äpple och kanel är en lika klassisk som omtyckt kombination. Här blir den till ett höstigt mellanmål som sätter guldkant på lördagseftermiddagen eller skogsutflykten.

3 st egenplockade äpplen
75 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
1,5 dl socker
1,5 msk bakpulver

Blanda smält smör med mjöl, mjölk, socker och bakpulver och dekorera med skivade äpplen innan du gräddar på 175 grader i 15 minuter. Avsluta med att dofta över lite kanel.